Táto Stránka Je O Zvieratkách

Kde Žijú Škrečky Vo Voľnej Prírode?

Keď vezmeme do úvahy škrečka, malého hlodavca, ktorý sa často vyskytuje v obchodoch s domácimi zvieratami, existuje toľko miest, ktoré nás môžu zaujať. Pred nami blikajú rozkošné predstavy o našuchorených chumáčikoch s líce plnými jedla, ktoré šťastne bežia na volante, radostne vrhajú do hoblín. Škrečky si robia fantastických domácich miláčikov, ale kde žijú, keď nie sú v našich domovoch a škrečkách s škrečkami?


Keď vezmeme do úvahy škrečka, malého hlodavca, ktorý sa často vyskytuje v obchodoch s domácimi zvieratami, existuje toľko miest, ktoré nás môžu zaujať. Pred nami blikajú rozkošné predstavy o našuchorených chumáčikoch s líce plnými jedla, ktoré šťastne bežia na volante, radostne vrhajú do hoblín. Škrečky si robia fantastických domácich miláčikov, ale kde žijú, keď nie sú v našich domovoch a škrečkách s škrečkami?

Zblízka škrečka na tráve

Čo je škrečok?

Škrečky sú malé hlodavce pochádzajúce z častí Európy, Ázie a Stredného východu. Súvisia s hrabošmi, lemmami a myšami, ale na rozdiel od našich domácich miláčikov sú divšie škrečky agresívnejšie. Niektorých divých škrečkov, ako škrečka čiernozobého, ktorý žije v niektorých častiach Európy, sa nedá skrotiť a je oveľa väčšia ako škrečok, ktorý držíme v našich domovoch. Tieto malé hlodavce sa dajú ľahko rozlíšiť, pretože nemajú dlhé chvosty ani veľké uši. Škrečky s krátkymi tvrdohlavými nohami, malými ušami a krátkymi chvostmi sa nedajú ľahko zamieňať so svojimi bratrancami.

Kde žijú škrečky?

Škrečky pre domáce zvieratá sú vo všeobecnosti spojené so škrečkami sýrskymi, ale sú ďaleko od svojich predkov. V skutočnosti iba 5 druhov škrečkov sú domáce zvieratá. Zatiaľ čo škrečky pre domáce zvieratá žijú v klietkach, škrečky v divokej nory hlboko pod zemou. Sýrske a mongolské škrečky sa niekedy hrabú až do výšky 10 stôp alebo viac, aby sa predišlo vysokým púštnym teplotám. Pretože škrečky nemajú potné žľazy, je dôležité, aby si udržali chlad. Niektorí škrečky, napríklad tí, ktorí pochádzajú z viacerých severných regiónov, ako sú škrečky európskych vo Francúzsku, Rakúsku alebo Rusku, budú mať v zime dlhé kožušiny, aby ich udržali v teple. Ak je príliš chladno, škrečky sa budú hibernávať, len sa budia pravidelne, aby jedli.

Divoké škrečky sú tiež veľmi teritoriálne a budú bojovať proti každému, kto vstúpi do ich nárokovaného priestoru a nory. Niektorí škrečky, ako napríklad škrečky Campbell, ktoré žijú v častiach Číny a Mongolska, skutočne ukradnú nory iných hlodavcov, aby si nemuseli kopať svoje vlastné. Škrečky sú tiež dosť precízne. Spoločenstvo škrečkov v Číne bude mať sieť nory s osobitnými oblasťami na skladovanie potravín, spánok alebo odpadu.

Nagetiere in der Mongolischen Steppe

Ako vyzerajú divoké škrečky?

Diví škrečky majú vo všeobecnosti viac znakov ako ich bratranci, aby lepšie splynuli s okolím. Škrečky z púštnych oblastí môžu byť bledožlté alebo zlaté alebo červenohnedé s pruhmi odrážajúcimi skalné púšte v Ázii a na Strednom východe. Európske alebo ruské divé škrečky sú tenšie a menšie ako domáce zvieratá a môžu mať dlhšiu srsť. Čínske škrečky sú menšie a vyzerajú trochu ako myši s dlhšími chvostmi a sivohnedou kožušinou. Všetky škrečky majú malé uši, fúzy a krátke nohy. Škrečky majú zlý zrak, takže do veľkej miery závisia od ich sluchu, čuchu a fúzy, aby spoznali svet okolo seba.

Djungarian škrečok (Phodopus sungorus), agouti, sedí v machu, Rakúsko

Ako dlho žijú divé škrečky?

Rovnako ako mnoho malých hlodavcov, ani škrečky nemajú veľmi dobrý zrak a spoliehajú sa hlavne na svoje uši a fúzy. Škrečky vo voľnej prírode majú zvyčajne relatívne krátku životnosť, v priemere žijú iba rok alebo dva. Pretože sú často potravou pre väčšie zvieratá, ako sú líšky, dravé vtáky, mačky a iné predátory, škrečky sa naučili byť rýchle a hlboko pod zemou. V zajatí nie je životnosť škrečka oveľa dlhšia. Škrečky pre domáce zvieratá môžu žiť až tri roky, ale sú považované za staršie, keď majú asi rok a pol.

Čo radi jedia divoké škrečky?

Majú radi jedenie obilia, semien, orechov a ovocia a väčšina škrečkov má veľké nafúknuté tváre, aby zhromaždili čo najviac jedla, než sa vrátia domov, aby sa najedli vo svojom voľnom čase. V skutočnosti je možné, že slovo „škrečok“ pochádza z nemeckého slova „škrečok“, čo znamená hromadu - veľmi výstižný opis toho, ako toto malé chlpaté stvorenie zje! Škrečky sú nočné, čo znamená, že sú najaktívnejšie v noci a využijú tento čas na hľadanie potravy.


Video: vodná korytnačka PÍSMENKOVÁ

Tiež By Vás Mohlo Zaujímať:

✔ - Doslova Iba 16 Z Najzábavnejších Mačacích Obrázkov, Ktoré Sme Kedy Videli

✔ - 152 Roztomilých Mien Pre Párované Páry

✔ - Doslova Len 13 Z Najzábavnejších Psích Obrázkov, Aké Sme Kedy Videli


Užitočná? Zdieľať So Svojimi Priateľmi!